23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Organiziranje dječjeg rođendana

Organiziranje dječjeg rođendana

Iako su sve češći odabir roditelja dječje igraonice koje će posao organiziranja rođendana odraditi za roditelje, jeftinije možete proći ako sami organizirate rođendan u vlastitom prostoru. Ipak, ukoliko živite u malom stanu, dok učinite prilagodbe i kupite sve što vam treba da bi se sva djeca osjećala komotno i ugodno, proslava dječjeg rođendana u vlastitom stanu može postati skuplja opcija. Zbog toga prije odluke, stavite na papir koliko će vas koštati jedna, a koliko druga opcija. Ali nije sve u novcu, pa roditelji vole organizirati dječje rođendane u vlastitom domu jer organiziranje i uključivanje slavljenika u organizaciju dječjeg rođendana čini sam taj dan puno uzbudljivijim zbog napetosti iščekivanja.

– Ukoliko ste se odlučili organizirati rođendansku zabavu za djecu prvi korak je da osmislite temu rođendana. Razmislite o hobijima i interesima vašeg djeteta, možete ga čak i otvoreno pitati što želi.

– Razgovarajte sa djetetom i napravite popis gostiju barem tjedan dana unaprijed kako biste barem okvirno znali koliko ćete imati gostiju i što sve možete očekivati. Ako planirate izraditi pozivnice, nemojte ih zaboraviti napraviti/naručiti unaprijed.

– Napravite popis zadataka koje morate napraviti kako poslije u gužvi ne biste zaboravili nešto prilično važno za cijeli ugođaj i izbjegli trčanje u zadnji tren u trgovine.

– Sastavite jelovnik. Najbolja opcija su zdrave grickalice i kolači. Možda je lakše kupiti čips, colu i smokiće, ali sa zdravim jelovnikom izbjeći ćete prigovore ostalih roditelja.

– Ne zaboravite tortu.

– Iako želite da vaše dijete ima najbolji rođendan, to ne znači da morate na njega potrošiti cijelo bogatstvo. Odvojite malo više vremena za kupovinu kako biste mogli potražiti nešto jeftinije ukrase sa glavnim likom crtića kojeg vaše dijete svaki dan gleda. Npr. plastični tanjuri i čaše su nešto jeftiniji od transparenata.

– Nemojte zaboraviti fotografirati slavljenika i djecu. To su uspomene koje im ostaju i koje svi vole ponijeti kući.

– Napravite u dogovoru s djetetom popis igara i pripremite sve potrebno za njih. U tijeku samog slavlja nije lako tražiti kocke za Čovječe ne ljuti se. Popularne igre su facepainting, potraga za blagom, karaoke, gostovanje klauna ili zabavnih likova iz crtića…

– Stan očistite unaprijed.

– Pokušajte biti jednostavni, kompliciranje će vam stvoriti samo pritisak.

– Kupite male poklone/zahvale za djecu koja su došla na rođendan. djeca vole nešto ponijeti kući.

– Napravite originalnu proslavu, ali nemojte u tome pretjerivati. Za razliku od odraslih djeca vole imati nešto slično drugoj djeci, pa tako razgovarajte s djetetom o rođendanima na kojima je već bilo, kako biste i vi organizirali rođendan u tom smjeru. Sasvim originalna ideja može biti pun pogodak, ali i potpuni promašaj, a to ne želite djetetu. Djeca vole poznate stvari, pa rođendanska zabavi nije prilika za eksperimentiranje i predstavljanje nečeg nepoznatog i novog.

Osim u stanu i igraonicama (rođendaonicama) trenutno su popularne organizacije rođendana:

– u kinu
– zimi na klizalištu (za onu nešto stariju djecu)
– ljeti na otvorenom u parku u blizini dječjeg igrališta
– u McDonald’s u

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Pokloni za djecu do 18 mjeseci

Igračka ne smije biti mala niti sastavljena od malih dijelova. Ništa što bi dijete moglo progutati. Igračke moraju imati zaobljene kutove i ništa na igrački ne smije biti oštro. To su na primjer: platnena lutka, plišana životinja, mekana lopta, obojene spužvaste kocke, gumene zveckalice, grickalice i glazbene igračke.

Pokloni za djecu do 3 godine

Pokloni bi trebali biti kreativni i poticati ih na stvaranje. To može biti tricikl, plastični motor, lopta, puzzle, lutke, slikovnice, igre na povlačenje, lego kocke, konj, kamion i sl.

Pokloni za djecu od 3 do 6 godina

Minijaturne farme, cirkus, slagalice, kuća lutaka, kuhinjski pribor, pokretne lutke, kamioni, avioni, barake, interaktivne igračke, priče i filmovi na dvd-u, bojanke, plastelin i sl.

Pokloni za djecu od 6 do 9 godina

U ovim godinama djeca najviše vole društvene igre, frizbi, zmajevi, role, reketi za badminton, koš za košarku, trkaća staza za automobile, lutke, torbe za lutke, male kuhinje, mali kompjuter i sl.

Pokloni za djecu 9 do 12 godina

Ovisno o sklonosti djeteta možete izabrati razne makete, puzzle, sportsku opremu, štap za pecanje, glazbeni instrumenti, šah, domino, monopoli, bingo, globus, fotografski aparat, CD-i, DVD-i, karta za kino ili zoološki vrt i sl.