24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

U uredu budite neovisni [ KARIJERA ]

S radnim kolegama se dogovarajte i surađujte...

U uredu budite neovisni

S radnim kolegama se dogovarajte i surađujte, ali nemojte dopustiti da vas na radnom mjestu iskorištavaju.

Na taj način gubite ugled i svoj dignitet. Dopustite li kolegama da prebacuju sav svoj posao na vas, dok kasnije oni ubiru plodove vašeg rada nikad nećete ništa postići ni poslovno napredovati.

Nemojte se bojati na poslu vježbati svoju nezavisnost. Kao i timski rad individualnost se u svakom poslu iznimno cijeni.

Samo zbog toga što svi na posao dolaze u 8 i 15 i ured napuštaju u 15 do 16 to ne znači da i vi morate krasti radno vrijeme i da je to ispravno.

Možda mislite da ćete slijedite li kolege zadobiti njihovu naklonost, ali to ne mora biti nužno istina. Osobe koje se ističu, koje rade po svome, ako pokažu uz to i stručnost suradnici više cijene i pridaju im veću važnost. Takve osobe i lakše razgovaraju sa šefovima.

Kao što se ne biste smjeli povoditi za kolegama u onome što smatrate pogrešnim, tako ne biste trebali ni svome šefu dopustiti da krši osnovna prava zaposlenika.

Npr. ukoliko su postavljene sigurnosne kamere kako bi se spriječile krađe to ne znači da nemate pravo na svoju privatnost. Razgovarajte sa šefom da se kamere usmjere ciljano, a ne na vas. To je nešto za što se vrijedi izboriti. Međutim, riječ izboriti u poslovnom smislu ne znači svađati se, nego na pristupačan, taktičan i profinjen način dobiti ono što želite.

Uvijek prije nego što nešto učinite odvagnite za i protiv. Ako je kod vas prevagnula jedna strana, ne radite protiv svojih uvjerenja samo zbog toga što ostale kolege misle suprotno.

Odnosi s kolegama na novom radnom mjestu [ KARIJERA ]