28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Savladajte umjetnost osvajanja muškaraca i privlačnosti

Ništa nije važnije kad osvajanja muškaraca poput slike koju stvori o vama...

Savladajte umjetnost osvajanja muškaraca

Ništa nije važnije kod osvajanja muškaraca poput slike koju stvori o vama, kakvi ste i kakvi ćete biti. Dakle želite li privući sretnog i zdravog muškarca, budite i izgledajte sretno, uživajte u životu i dobro se zabavljajte.

Ako niste zadovoljni životom zadržite to za sebe i radite na rješavanju problema. Muškarce privlače žene koje uživaju u svome životu. Vaš ljubavnik ne bi trebao biti vaš odvjetnik ili psihoterapeut.

Ne trebate izgledati kao filmska zvijezda da biste ga osvojili

Istina je da muškarce instinktivno privlače žene s velikim grudima, odnosno sexy izgleda. Ali pametni muškarci su dovoljno inteligentni da ignoriraju taj instinkt i dovoljno prosvijetljeni da traže vrjednije atribute kod žena s kojima planiraju dugoročnu vezu.

Biti zaljubljena je jedan od tih atributa. Možda zbog toga što muškarci žele pravu ljubav, ali je teško pronalaze, za većinu muškaraca zaljubljenost je važnija od ljepote. Muškarce definitivno hlade žene koje nisu zaljubljive i ljupke.

Svaku priliku iskoristite kako biste pokazali koliko ste topli, otvoreni i ljupki. Pokažite svoju ranjivu stranu. Ako ste bili toliko povrijeđeni u prošlim vezama da se bojite otvoriti i ponovno zaljubiti, muškarac će odmah to prepoznati.

Ako imate problema s privlačenjem muškaraca, pokušajte biti otvoreniji i zaljubljiviji. Kako? Što više se družite s djecom ili nabavite kućnog ljubimca, to vam može pomoći otkriti vašu nježniju stranu.

Pokažite se u pravom, ali svom najboljem izdanju

Morate biti stabilni, čvrsti, s obje noge na zemlji. Ako ste neurotični, bez imalo stabilnosti u životu ni jedan muškarac neće se poželjeti oženiti vama.

Ako ste divlji i nepouzdan tip žene, takve ćete muškarce i privlačiti. Naravno muškarce privlače pomalo luckaste i nestabilne žene, ali za seks. Kasnije za ozbiljnu vezu, stabilan muškarac traži stabilnu ženu. Želi nekoga tko se može brinuti za njegovu djecu, dom i tko mu može biti potpora u životu. Traži nekoga o kome može ovisiti i na koga se može osloniti.

Kada ste spremni za ozbiljnu vezu, primirite svoje ponašanje i muškarcima pokažite kako vas moraju poštivati. Neka pomisli kako ste tip žene s kojom može izgraditi ugodan život.

Budite zauzeti ako ga želite osvojiti

Možda ste ovo čuli već milijun puta, ali stvarno je djelotvorno. Početak veze je idealan trenutak za početak bavljenja i drugim aktivnostima koje ste oduvijek htjeli, a nekako niste pronalazili vremena.

Ništa neće lakše otjerati partnera kao stalna dostupnost. Zbog toga spomenite kako nedjeljom volontirate, ponedjeljkom idete na tečaj stranog jezika, a petkom obavezno izlazite s curama… Ali ipak njega ćete ugurati negdje u raspored.

Čak i žene koje imaju najviše samopouzdanja ponekad slučajno znaju ostaviti dojam nesigurne i nesamostalne osobe kojoj je muškarac prijeko potreban, a to je jedna od stvari koja najviše hladi muškarce i ubija šanse sljedećeg izlaska ili veze.

Pričajte o onome što volite

Kada pričate o stvarima koje volite vaše zjenice se šire kao kada vidite osobu u koju ste zaljubljeni. Cijelo lice poprima ljepše crte i osoba zrači. Što rjeđe razgovarajte o stvarima koje vas muče i koje vam se ne sviđaju. Uvijek se usredotočite na ono pozitivno. Kada gledate osobu s kojom razgovarate uvijek gledajte u ono što vam se najviše sviđa na njoj. Ignorirajte nedostatke.

Želite li osvojiti muškarca svojih snova birajte crveno

Ako želite osvojiti muškarca svojih snova obucite se u crveno.

Ne samo da se muškarcima žene u crvenom čine privlačnijima, istraživanja pokazuju kako muškarci u blizini crvene boje postaju koketniji, pažljiviji, uslužniji, te im se povećava želja za bliskošću.

I dok su ranija istraživanja sugerirala kako se žene u crvenom čine poželjnijima, nova istraživanja pokazuju da zapravo crvena boja utječe na muške misli.

Kroz studiju su sudionicima pokazivane fotografije umjereno privlačnih žena u crvenoj odjeći, a drugoj grupi fotografije istih žena u plavoj odjeći. A zatim su dobili zadatak da izaberu jednu ženu i  osmisle pitanja koja bi joj postavili kada bi se susreli s njom.

Oni kojima su dane crvene fotografije su postavljali koketnija pitanja, pomnije ih smišljali i imali više pitanja.

U drugom testu su trebali razgovarati s njima u privatnoj prostoriji. Oni koji su vidjeli žene u crvenom na fotografijama, dok su ih čekali su namještali stolce bliže sebi, te bili uzbuđeniji oko susreta od muškaraca koji su vidjeli fotografije tih istih žena u plavoj odjeći.

Crvena potiče privlačnost

Žene koje odjenu crvenu haljinu na spoj mogu očekivati više pažnje i darežljivosti od muškarca s kojim su izašle, tvrdi se u najnovijim istraživanjima.

Muškarci su izjavili kako su spremniji potrošiti više novaca na žene u crvenoj odjeći.

U tijeku studije muškarcima su pokazivane slike istih žena u crvenoj haljini i nekoj drugoj odjeći, te su oni uglavnom birali „crvena izdanja“, smatrali ih privlačnijima i bili spremni više uložiti na spoj djevojkom koja nosi crvenu odjeću.

Znanstvenici koji su provodili studiju tvrde kako ljudi nisu iznimka, te kako crvena signalizira privlačnost i kod drugih bića.

Crvena boja tradicionalno se povezuje s romantikom, a znanstvenici kažu kako ovo istraživanje daje jasne dokaze kako crvena doprinosi ljubavi na podsvjesnoj razini.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Rochester, a objavljeno u časopisu Psychology Journal.

Osvojite ga mirisom jasmina

Jasmin miriše tako posebno da je njegov miris teško usporediti s bilo čim drugim. Oduvijek se koristio za osvježavanje prostorija, a često su mu se pridavala i afrodizijska  svojstva.

Navodno je Kleopatra naredila da se  jedra njenog broda natope u ulje jasmina kako bi namamila Marka Antonija.

Miris jasmina može se pronaći u dosta modernih parfema u Givenchyjevom Organza Harvestu ili  Yves Saint Laurentovom Opium Fleur Imperial Eau d’Orient.

Da biste ga osvojili, prvo se sprijateljite

Najvažniji savjet je da se sprijateljite. Mnogo puta ste čuli savjete da trebate biti u njegovoj blizini, ali nije dovoljno sjediti u istom kafiću. Da bi se netko zainteresirao za vas u pravilu vas treba upoznati. Teško ćete osvojiti neku osobu ako niste prijatelji, osim ako ne izgledate poput Megan Fox.

Odljubite se od osobe koju ne viđate i ne poznajete i pružite priliku dečkima iz svog okruženja. Teško ćete osvojiti osobu koju viđate svake prijestupne godine u prolazu. Mnogo je riba u moru i nemojte patiti za nekim tko nema vremena za vas.

Dodirujte ga često prijateljski. Kada pričate s njim suptilno ga dodirujte, zagrlite, približite se… Ali nemojte ga dirati prestrašeno kao da dodirujete divlju životinju ili žabu. Osjetit će vašu nervozu i pomisliti kako nešto nije u redu.

Isplati li se glumiti neosvojivu?

Sigurno ste čuli savjet kako muškarci padaju na cure koje su neosvojive i nezainteresirane, ali razmislite još jednom. Jeste li ikad čuli nekog svog prijatelja ili poznanika kako govori: lud sam za njom, nju je tako teško osvojiti?!

Hoće li takvo ponašanje privući tipa koji nije zainteresiran? Ne. To što niste dostupne nema nikakvog učinka na dečka kojeg ionako nije briga.

Hoće li glumljenje neosvojive “povećati vašu vrijednost na tržištu”? Ne. Zapravo, potpuno suprotno. Ako izgledate kao da ne izlazite s dečkima oni će se pitati što nije u redu s vama.

Hoće li ga nezainteresiranost natjerati da se više trudi oko vas? Ne u dugoročnom smislu. Možda kratkoročno može upaliti, ali svaki normalan dečko će odustati ako ne pokažete nikakvo zanimanje ni nakon nekoliko njegovih pokušaja.

Imajte visoke standarde, ali budite zaljubljivi i dajte povratnu informaciju, jer prava ljubav je rijetka pa nemojte dodatno uništavati šanse igranjem bilo kakvih igrica.

Privlačnost se krije u pokretu

Svi znamo kako izgleda privlačna žena, ali znanstvenici sa Sveučilišta u New Yorku su došli do zaključka kako glavni element privlačnosti nije izgled nego „držanje“ i način kretanja.  Muškarci su smatrali atraktivnijima žene koje su se držale uspravno, ponosno i koje su prilikom kretanja micale svoje bokove.

Odnos struka i bokova dugo vremena je bio ključ zapadne percepcije privlačnosti. Uzak struk i širi bokovi smatraju se idealnom kombinacijom. Marilyn Monroe nekada, i danas Beyonce i Jennifer Lopez primjeri su idealne figure. Nedavno istraživanje dodalo je njihovom izgledu tezu kako nikad ne bi postigle svjetsku slavu i status seks simbola da se nisu kretale na pravi način.

U istraživanje je bilo uključeno 700 sudionika kojima su prikazivane video snimke osoba u pokretu. Neke snimke su bile toliko zamagljene da se nije moglo raspoznati radi li se o muškarcu ili ženi. Ali nevažno o formatu koji je korišten sudionici su privlačnijima smatrali žene koje su micale bokovima dok su hodale.

Istraživanjem se potvrdila i stara teza o većoj privlačnosti žena s dobrim odnosom bokova i struka. Što je razlika bila veća rasla je razina privlačnosti. Iznimno privlačnima ocjenjivane su žene čiji struk nije prelazio 70 % širine bokova, ali ukoliko se nisu „pravilno“ kretale – uspravno i njišući bokovima –  njihova privlačnost je opadala.

Suprotnosti se privlače

Najnovija znanstvena istraživanja potvrđuju kako su različitosti partnera ključ dugoročne sreće.

Istraživanjem na Sveučilištu New Mexico, SAD, pokušalo se predvidjeti koliko genska sličnost utječe kod ljubavnih parova na vjernost i privlačnost partnera.

Znanstvenici su proveli genetsku analizu 48 parova, koji su prethodno bili u vezi najmanje dvije godine. Osim genetske analize sudionike se ispitivalo o njihovom odnosu s partnerom, uključujući i nevjernost prema partneru.

Istraživanjem se došlo do zaključka kako sličnost određenih gena (MHC) utječe na privlačnost od strane partnerica, ali i njihovu vjernost. Ako su u vezi s partnerom sa sličnim genima žene su sklonije avanturama, te ih više privlače drugi muškarci. Za razliku, kod parova kod kojih su uočene značajne razlike MHC gena potencijalni rizik raskida je smanjen na minimum.

Statistički prikazano kod parova koji imaju identičnih 50% MHC gena, šanse da će žena prevariti partnera su u prosjeku 50%.

S muškarcima je potpuno druga stvar. Na njih genetske sličnosti uopće ne utječu. Bez obzira na porast sličnosti MHC gena, oni nisu pokazivali promjenu u zainteresiranosti za partnericu ili u osjećaju privlačnosti drugih žena.

Kada odustati od njega i osvajanja

Naravno, ako želite osvojiti nekog morate se potruditi, ali postoje i neki znakovi koji signaliziraju, da vaš trud pada na neplodno tlo i da biste trebali odustati.

-1- Uvijek vi inicirate kontakt

Zovete li, šaljete poruke, javljate se na chat ili pozdravljate u živo uvijek prvi? Ako ima preko 15 godina tada za njegovo ponašanje nema isprike.

-2- Izbjegava fizički kontakt

Smeta mu ako stavite ruku na njegovo koljeno, naslonite se na rame, date mu pusu ili ga zagrlite u javnosti.

-3- Nema čvrstih planova

„Vidjet ćemo što će biti“ nije plan. Ljudi trenutno imaju previše zauzete živote i mnogo obveza, ali ako ste mu uvijek samo rezervni plan i zove vas u zadnji tren, to definitivno nije dobar signal.

-4- Družite se samo u spavaćoj sobi

Ako hodate s dečkom, ali sve zajedničko vrijeme provodite u krevetu, velike su šanse da vaša veza nikad neće ni izaći iz spavaće sobe.

-5- Kaže kako mu ne smeta što se viđate s drugima

Ako nekom dečku ne smeta to što se viđate s drugima vjerojatno mu ne bi smetalo ni da se prestanete viđati. Dapače, i hoćete, čim on pronađe odgovarajuću zamjenu.

-6- Viđa nekog drugog

Ako ima djevojku, ženu ili bilo kakvu drugu značajnu vezu. Čak ako vam je i obećao da će je ostaviti radi vas, zar želite takvog muškarca uz sebe?

-7- Često vas iznevjeri

Napravili ste planove, ali on ih otkazuje u zadnji tren ili se jednostavno ne pojavi. Nekad je lakše nalaziti mu isprike nego priznati činjenicu, ali ako priznate lakše ćete krenuti dalje, vaša veza ne može napredovati  ako se ne viđate.

Definicija privlačnosti

Ljudi se često pitaju što mogu promijeniti na sebi kako bi bili privlačniji, što je potpuno pogrešna koncepcija. Privlačnost kreirate ugodnom atmosferom. Na sebi ne trebate ništa mijenjati, ali možete u načinu ophođenja sa suprotnim spolom.

Privlačnost kreirate komunicirajući na ugodan način, slušanjem i komplimentima koji nešto znače.

Mnogi ljudi se boje razgovarati i biti iskreni jer misle da ako pokažu svoju ranjivu stranu i svoje mane da će biti  manje privlačni. Zbog toga da biste bili privlačni drugima prvo se morate sviđati sebi. Privlačnost proizlazi iz iskrenosti i slobode da kažete ono što mislite.

Većina ljudi misli kako postoji magična tableta koja će ih učiniti privlačnima ili pomoću koje su neki drugi ljudi privlačni, međutim takvo što nije ni blizu istini.

Jedini način da budete nekom privlačni je da učinite da se osjeća ugodno u vašem društvu. Smiješite se, budite pozitivna i iskrena osoba.