Jednostavnim trikovima izvucite maksimum iz svog izgleda

Jednostavnim trikovima izvucite maksimum iz svog izgleda

Najvažnija pravila dobrog izgleda

1. Prehrana – Iz jelovnika izbacite svu hranu koja truje organizam (brzu hranu, grickalice i sl.…) a dodajte što više voća i povrća.

2. Zdravlje – Ne zanemarujte sitne zdravstvene poteškoće. Koliko god vam se u tom trenutku činile beznačajne, mogu zapravo i otkrivati neku veću bolest. Kako biste to spriječili najbolje je javiti se svom liječniku.

3. Fizička aktivnost – Vježbanje, trčanje, role, bicikl i sl. neka vam ispune slobodno vrijeme. Zaboravite na sjedenje pred televizorom ili kompjuterom, dovoljno vremena provodite sjedeći na poslu. Izađite na svjež zrak.

4. Pravilno držanje – Pravilno držanje upotpunjuje vaš izgled, izgledate bolje, a svakako i zdravije. Svakodnevno radite vježbe za one dijelove tijela koji su najugroženiji.

5. Dišite pravilno – Udišite duboko i izdišite lagano. Iskoristite maksimalni kapacitet svojih pluća jer jedino tako svoje tijelo dovoljno opskrbljujete kisikom.

6. Stres i nervoza – Pokušajte se što manje nervirati i uzrujavati, a posebno oko stvari na koje ionako ne možete utjecati.

7. Tekućina – Pijte puno tekućine. 2 litre dnevno će pročistiti vaš organizam od štetnih stvari i smanjiti glavobolje.

Trudite se izgledati zavodljivo, a ne vulgarno

Ključ sexy izgleda je u umjerenosti. Morate se odlučiti istaknuti samo jedan dio tijela. Odjenete li minicu, nemojte pokazivati trbuh ili dekolte. Pravilo vrijedi i obrnuto. Duboki dekolte nosite s jeans hlačama. U nakitu nikad ne pretjerujte. Također, odaberite samo jedan ukrasni predmet. Naušnice kombinirajte s cipelama, nikad s ogrlicom ili ukosnicama.

Što se šminke tiče pokušajte provocirati, ali ne pretjerivati. Nanesite crveni ruž, preko njega sjajilo, ali u tom slučaju oči ostavite neutralne. Ništa ne izgleda toliko privlačno kao crvena, ali nikako u mat nijansama.

Ukoliko se ne radi o večernjem izlasku, nego o podnevnoj kavi, nužan dodatak su sunčane naočale i gola ramena.

Istog trena izgledajte mršavije bez dijete

Mnogo toga se govori o uspravnom stajanju i pravilnom držanju, ali možda još uvijek niste prepoznali pravu vrijednost.

Za početak ako se uspravno držite izgledat ćete više i elegantnije. Ako istegnete trbuh i u struku ćete izgledati uže.

S ovom sitnom prilagodbom ćete izgledati 5 kg mršavije. Zvuči nevjerojatno, ali je zaista provjereno.

Izgledajte dobro na fotkama

Ništa ne popravlja samopouzdanje koliko vidjeti fotografiju na kojoj ste dobro ispali, a kako biste lijepo izgledali na njima sljedeći savjeti vam mogu pomoći:

-Opustite se. Dopustite ramenima da padnu, ali zadržite uspravnu pozu.

-Prema fotoaparatu se okrenite bočno i prednju nogu lagano savijte u koljenu.

-Malo spustite bradu.

-Neka fotoaparat bude nešto iznad razine vaših očiju.

-Smiješite se.

Za mladolik izgled iz prehrane izbacite šećer

Svi znamo da slatkiši utječu na našu težinu, ali vjerojatno niste znali da zbog njih možete izgledati starije.

U svojoj knjizi „10 minuta / 10 godina : Vodič za lijep i mladolik izgled“ dermatolog Dr. Fredric Brandt objašnjava zbog čega je šećer vaš neprijatelj br. 1.

On vjeruje da jednostavnim smanjenjem unosa šećera, možete vratiti sat unatrag i izgledati do deset godina mlađe. Velike promjene zamijetio je prvo na svojoj koži kada je izbacio šećere iz svoje prehrane. Ne samo da je izgubio 9 kg, nego je primijetio kako mu koža ima više sjaja i izgleda elastičnije.

Ukoliko smatrate kako je šećer već imao negativan učinak na vašu kožu trebali biste napraviti tridesetodnevno „čišćenje“. 30 dana trebali biste izbaciti iz prehrane sve vrste šećera uključujući med, sirupe, fruktozu i sve umjetne zaslađivače. Također, trebali biste izbaciti mahunarke i sličnu hranu koja oslobađa šećer za vrijeme probave. Zapravo trebali biste trideset dana zaboraviti na sve što sadrži bilo koju vrstu šećera i alkohol. Za vrijeme „čišćenja“ dozvoljene su sve vrste proteina (piletina, riba, morski plodovi, orašasti plodovi..). Smeđa riža, rižino mlijeko, borovnice i zelene jabuke također su dozvoljene.

Nakon kure trebali biste primijetiti promjene na vašoj koži, ali želite li zadržati takav izgled i usporiti daljnji proces starenja rafinirani šećer biste trebali potpuno izbaciti iz prehrane.

Tretirajte se kao da ste lijepi i bit ćete

Nikki Owen, neuro-lingvistkinja, tvrdi kako moć pozitivnih misli djeluje i na vanjštinu.

„Svatko od nas ima mogućnost kreirati život kakav želi, ne samo po pitanju karijere, nego i izgleda“.

Kako bi dokazala valjanost svojih tvrdnji Nikki je razvila jednostavan test s jabukom, koja ima udio vode oko 60 posto, što je jednako udjelu vode u ljudskom tijelu.

„Prerežite jabuku na pola. Stavite jednu polovicu u staklenku i označite s „ljubav“ i govorite joj lijepe stvari tjedan dana. Tada drugu polovicu stavite u staklenku i označite s „mržnja“ i psujte joj koliko želite. Na kraju tjedna polovica koju ste mrzili bit će u mnogo gorem stanju od polovice koju ste mazili lijepim riječima.“

Stotine žena isprobale su ovaj test i rezultati su konzistentni, kaže Nikki.  Njena teorija temelji se na tvrdnjama japanskog znanstvenika Dr. Masaru Emoto, koji kaže da na molekule u vodenim kristalima mogu utjecati naše riječi, misli ili osjećaji, pa čak i mijenjati oblik kristala.  On tvrdi da molekule vode izložene nježnom i punom ljubavi okruženju su ljepše i simetričnije od onih koje su izložene mržnji.

„Ako shvatite da je ljudsko tijelo u prosjeku sačinjeno od 60 posto vode, postat će vam jasnije koliko je bitno za vaš izgled pozitivno razmišljanje“, kaže Nikki. „Znam da će to biti teško za 80 posto žena, ali ako uđete u naviku govorenje lijepih stvari o sebi, negativno breme možete potpuno uništiti. Tvrdim da nije bitno koliko ulažete u frizuru ili kozmetičke proizvode, jer od njih nikakve koristi ukoliko o sebi ne razmišljate na lijep način“.


Komentari

Odgovori

*