19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kvari li vam loš san šanse za uspjeh

San je jedna od osnovnih ljudskih potreba...

Kvari li vam loš san šanse za uspjeh

San je jedna od osnovnih ljudskih potreba, jednako bitna kao i disanje. Naša potreba za snom je primarna, a ipak često je guramo na periferiju, žrtvujući san zbog posla, prijatelja, učenja ili zabave.

Osobe koje spavaju 6 sati ili manje povećavaju svoje rizike za razvoj raznih bolesti, posebno psihičkih, poput bipolarnih poremećaja, anksioznosti, napada panike i depresije.

Neki ljudi jednostavno ne pridaju pažnju snu. Za njih je dobar san jednostavan. Uvuku se u krevet i zaspe, međutim oni koji se komešaju satima prije nego zaspe, zaviruju u krevetu i u najskrovitija područja života, a ako i uspiju zaspati ujutro se bude neraspoloženi i umorni.

Znanstvenici sada tvrde kako ima lijeka takvim obrascima. Tvrdi se kako način na koji živimo se reflektira u načinu na koji spavamo. Trebamo izliječiti eventualne bolesti koje uzrokuju nesanicu i promijeniti dnevne navike ponašanja.

Vezano – Nesanica

Nesanica – kako zaspati odmah, a što funkcionira dugoročno [ZDRAVLJE]

Vezano: Sanjarica

Sanjarica – Nevjerojatno točna SANJARICA – abecedno