29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Maska od banana i meda za masnu kožu

Maska od banana najbolji učinak ima na masnoj koži...

Ovo slatko i ukusno voće, odlično je i za njegu kože i kose, a ne samo kao kvalitetan sastojak u našoj prehrani. Banane dakako nisu samo zdrava užina. Bogate vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima mogu učiniti čuda na vašoj koži i kosi.

Maska od banana i meda za masnu kožu

Maska od banana najbolji učinak ima na masnoj koži jer je njeguje, zatvara pore i smanjuje lučenje sebuma.

Sastojci:

1 banana
2 žlice meda
Limun ili naranča

Priprema:

Zgnječite bananu i pomiješajte s medom. Dodajte nekoliko kapi soka od naranče ili limuna. Najlakše ćete dobiti jednoličnu pastu ako sastojke izmiješate u blenderu.

Nanošenje:

Nanesite na čisto lice i ostavite da stoji 15 minuta. Isperite s mlakom ili hladnom vodom, a zatim stavite hidratantnu kremu.
Više prirodnih maski za lice potražite ovdje: Maske za lice

Vezano:

Koliko banana ima kalorija

Prednosti korištenja maski od banana na koži i kosi

Prirodna maska od banane na koži

Banane smanjuju upalu. Banane su pune antioksidanata koji mogu pomoći smanjiti upalu na koži, što znači da mogu umiriti iziritiranu kožu, smanjiti crvenilo, pa čak i spriječiti pojavu novi akni i prištića. Ako imate osjećaj da vam je koža iziritirana i upaljena, vjerojatno vam maska od banane može pomoći ublažiti stanje.

Banane hidratiziraju kožu. Banane prirodno vraćaju vlagu koži i pomažu da koža ostane duže hidratizirana i svježeg izgleda. Banane su pune vitamina i minerala koji revitaliziraju kožu. Ako želite bzinski hidratizirati kožu na priordan način, nanesite masku od banane na lice.

Banane pomažu i u borbi protiv starenja. Sadrže vitamine A i C koji su nužni za zdravu kožu u mladolik izgled.

Već spomenuta je i sposobnost banana da se bore protiv akni i prištića. I u ovom slučaju će pomoći maska od banana kada je nanesete na lice. Banane sadrže i cink pa pomažu i da se zaliječe rane. Cink u bananama ubrzava proces izlječenja, smanjuje upalu i sprečava infekciju.

Prirodna maska od banane na kosi

Banane kosi vraćaju sjaj, a smatra se kako mogu potaknuti i rast zdravije kose.

Ako tražite neku masku koja bi mogla potaknuti rast kose razmislite o maski od banane, ali itome da dodate banane u prehranu. Banane su bogate sastojcima koji poboljšavaju cirkulaciju, što omogućava da se ključni nutrijenti prenesu do korijena kose.

Maska od banana može pomoći da se riješite neželjene peruti u kosu. Banane umiruju tjeme kose i smanjuju ljuštenje. Ako vam treba prirodni preparat koji će vam pomoći da se riješite peruti, svakako isprobajte masku od banana.

Banane pomažu i da kosa manje puca na vrhovima. Banans sadrži i prirodna ulja koja će ako se redovito nanosi na kosu spriječiti ispucale vrhove. Naravno, usput rješavajući ove probleme kosi ćete i vratiti prirodni sjaj.

Nema sumnje da su banane dobre za vas, bilo da ih jedete ili ih nanosite u vidu prirodne maske na kožu ili kosu. Naravno, ukoliko vam maska bude odgovarala slobodno je koristite, međutim, postoje osobe koje mogu biti osjetljive na neke sastojke banana, pa pratite reakciju. Ukoliko se pojavi crvenilo ili koja druga reakcija na koži ili kosi nemojte više koristiti masku od bana, dobro isperite lice, nanesite umirujuću kremu i potražite savjet stručne osobe ili medicinsku pomoć ako je situacija ozbiljnija. Svaka osoba drugačije reagira na pojedine prirodne maske pa je uvijek dobro zadržati određenu dozu opreza, te naravno ni u čemu ne pretjerivati. Čak i ako primijetite da vam maska od banana savršeno odgovara ne smijete je koristiti na svakodnevnoj osnovi, te ona ne može zamijeniti uobičajene proizvode koji se koriste za njegu lica.

Vezano:

Koliko kalorija imaju banane