19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako živjeti senzualno

-1- Nemojte dangubiti pred televizorom...

Kako promijeniti rutinu u senzualnu

-1- Nemojte dangubiti pred televizorom, mobitelom i drugim ekranima

Vjerojatno imate popis serija i emisija koje ne propuštate? Također, morate vidjeti i što se novo događa na društvenim mrežama? Ali sjedenje pred ekranima sat za satom, večer za večeri prije nego što zamislite će vas pretvoriti u nemotiviranog zombija. Umjesto da večer provodite pred ekranima priuštite sebi šetnju finom ulicom, odlazak u fini restoran, čašu dobrog vina, pomno pripremljenu večeru…

-2- Više vježbajte

Za odlazak u teretanu treba vam jaka motivacija, ali pokušajte bar uklopiti tjelovježbu u neke aktivnosti koje su same po sebi motivirajuće. Npr. krenite 15 minuta ranije i na kavu s prijateljicom dođite pješke umjesto autom.

-3- Pretjerajte u mirisu

Nemojte pretjerivati u njegovom nanošenju do razine da drugima pođete ići na živce, ali slobodno špricnite malo više omiljenog parfema. Okružite se mirisnim cvijećem. Operite posteljinu i dodajte eterično ulje omiljenog cvijeća…

-4- Jedite luksuzno

Postavite stol kao da ste u najskupljem restoranu. Napravite predjelo, glavno jelo, salatu i desert. Ne zaboravite vino uz to, i jedite sporo. Uživajte u obrocima.

-5- Usporite

Ovo se veže na prvi korak. Ako izbacite ekrane iz rutine, otvorit će vam se sati i sati slobodnog vremena.

Vezano:

Motivacija – Kako se motivirati i ostati motiviran?! [ SELFHELP ]