25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

8 savjeta za zdraviji dom

Nekoliko lakih i jednostavnih promjena u vašem...

8 savjeta za zdraviji dom

Nekoliko lakih i jednostavnih promjena u vašem domu može vam osigurati godine zdravog života, za vas, vašu obitelj i ljubimce. Zdrav dom je nužan temelj za kvalitetan život. Ovu su neki prijedlozi koje možete lako izvesti, pa primijenit bar neke od njih.

-1- Budite osviješteni kupac.  Čitajte etikete i kupujte proizvode na kojima prepoznajete većinu sastojaka.

-2- Čistoća je pola zdravlja. Vaš dom će biti zdraviji ako je čist, ali koristite prirodne deterdžente i proizvode za čišćenje.

-3- Biljke osvježavaju vaš dom i osiguravaju ekstra kisik. Dvije biljke u svakoj sobi upit će toksine i onečišćenja.

-4- Namještaj od prirodnih materijala i netoksičnih boja dodat će ljepotu vašem domu, a smanjiti izlaganje nesigurnim kemikalijama.

-5-  Mirisi igraju važu ulogu. Nakon što vas nije bilo par dana u domu obratite pažnju na najjači miris, on vam može otkriti štetne i pokvarene stvari koje bi inače prošle nezamijećeno.

-6- Razmislite o pročišćivanima vode.

-7- Dobro ćete se naspavati samo ako ste okruženi prirodnim materijalima. Organske pamučne plahte i drugi prirodni materijali trebali bi imati prednost nad sintetikom bez obzira što je jeftinija.

-8- Negativni ioni su nevidljive molekule koje promoviraju zdravlje, a generatori negativnih iona više nisu toliko skupi, stoga razmislite o kupovini jednog.