20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako znati da NIJE ZAINTERESIRAN za vas, a kako da je ZAINTERESIRAN MUŠKARAC [ LJUBAV ]

Tužno, ali istinito, žene su ponekad pretjerano prilagodljive...

Kako znati da NIJE ZAINTERESIRAN za vas, a kako da je ZAINTERESIRAN MUŠKARAC [ LJUBAV ]

Da biste znali da je muškarac zainteresiran za vas, prvo trebate znati kako izgleda muškarac koji NIJE ZAINTERESIRAN.

Kako znati da nije zainteresiran za vas

Tužno, ali istinito, žene su ponekad pretjerano prilagodljive kada se radi o muškarcima i ljubavi. Tada prave, umjesto njih, izlike i trude se razumjeti muškarce koji to zaista ne zaslužuju. Ali poput pravog prijatelja, Greg Behrendt, pokušao je ženama objasniti i otvoriti oči. U svojoj knjizi He’s Just Not That into You objašnjava situacije u kojima njegovo ponašanje znači, ni više, ni manje, nego samo to da nije zainteresiran. U svojoj knjizi među ostalim piše:

On kaže kako je zaista zauzet, toliko zauzet da nije imao vremena popiti kavu, a kamoli podignuti slušalicu i nazvati. Laž. S izumom mobilnog telefona gotovo je nemoguće da nema vremena nazvati vas, bar na kratko. Da je zainteresiran za vas, na kraju napornog dana vi biste bili svijetla točka, što znači da bi jedva čekao da vam se javi.

Godinama su žene na kavama, koktelima ili kasnim večernjim telefonskim razgovorima analizirale muško ponašanje i pokušale sastaviti puzzle od njegovih signala:
Boji se da će ga netko ponovno povrijediti.
Možda ne želi upropastiti prijateljstvo.
Možda se osjeća manje vrijednim pa se boji pokušati.
Tek je izašao iz veze.

Greg Behrendt kaže da ovakva opravdanja nisu ništa drugo nego traćenje vremena.

Možda je istina samo da nije zainteresiran.

Jedina istina je da je muškarcima često neugodno reći direktno „Ne zanimaš me u tom smislu“, ali njihovi postupci otkrivaju što misli i osjeća.

Svako poglavlje knjige objašnjava jednu situaciju u kojoj žene sebe zavaravaju ne želeći shvatiti da zapravo nema potrebe opravdavati ga i da on jednostavno nije zainteresiran.

Ovo su neke od situacija u kojima, prema Greg Behrendtu, ne treba glavu razbijati teorijama i treba prihvatiti jednostavnu činjenicu:

1  –  Nije zainteresiran ako vas ne zove van.

2  –  Nije zainteresiran ako vas ne zove.

3  –  Nije zainteresiran ako izbjegava izlaske.

4  –  Nije zainteresiran ako ne želi spavati s vama.

5  –  Nije zainteresiran ako spava s drugom ženom.

6  –  Nije zainteresiran ako ga jedino zanimate kada je pijan.

7  –  Nije zainteresiran ako je prekinuo s vama.

8  –  Nije zainteresiran ako je nestao bez objašnjenja.

9  –  Nije zainteresiran ako se ne želi razvesti (od žene radi vas).

10 – Nije zainteresiran ako je sebičan, nasilnik ili luđak.

Ako je prezauzet za vas – nije zainteresiran za vas.

Ako vas nije nazvao tjedan dana to nije zbog toga što je sramežljiv, nego zbog toga što mu jednostavno nije stalo.

Ako je muškarac uistinu zainteresiran nazvat će vas već u prva tri dana nakon susreta, pet dana je najduže koliko biste trebali čekati, a za sve izvan toga ispriku možete prihvatiti samo ako se zaista radilo o nekoj katastrofi npr. otkazu, krađi automobila, požaru u stanu i slično.

Ponekad je vrlo teško suočiti se s istinom, ali nije vas nazvao zbog toga što ne misli na vas, a ne zbog toga što je prezauzet, nemojte se zavaravati. Riječ prezauzet je najveća glupost, koja naravno na prvi pogled izgleda sasvim opravdano, ali iza nje se uvijek krije nezainteresiranost. Ni jedan muškarac nije nikad ni u kojoj situaciji prezauzet da bi se borio za ono što želi.

Dakle, ako je prezauzet za vas – ne želi vas.

Otkada postoje mobiteli, mailovi i sms poruke, gotovo je nemoguće da vam se nije stigao javiti, osim navedenih katastrofa ili ako je završio u bolnici.

Muškarci često znaju, u stvari poput žena, zavoditi osobe s kojima nemaju nikakve namjere samo kako bi se osjećali vrjednijima, zbog toga što im odgovara nečija pažnja, zbog toga što se žele pohvaliti pred prijateljima koliko obožavateljica imaju ili sl. Ali ukoliko odugovlači, ma koliko bilo teško prihvatiti tu istinu, on je muljator. „Prezauzet sam“ je drugi izraz za „muljam te“, a muljator je drugi naziv za osobu za koju ste vi zainteresirani i od koje nešto očekujete, što se neće dogoditi.

Ako muškarac kod vas stvori neka očekivanja, koja kasnije ne ispuni, važno je da ne pomislite kako ste vi pogrešno protumačili signale. Radi se o osobi koja je pretjerano sebična da bi razmišljala o tuđim osjećajima i spremna je radi vlastitog zadovoljstva povrijediti druge ljude. I što prije to shvatite, to bolje po vas jer takva vam osoba u životu ni ne treba.

Nikad nemojte biti s osobom koja kaže kako će nešto napraviti pa to ne ispuni. Postoji toliko drugih muškaraca koji su mnogo vrjedniji vaše pažnje i bolje je njima pružiti prvu priliku, nego nekome tko će vas stalno razočaravati drugu, pa treću.

Nikad nemojte zaboraviti na činjenicu da ako vas ne zove – ne misli na vas, možda možete smisliti milijun objašnjenja, ali samo je to istinito.

Izvor: Greg Behrendt, He’s Just Not That Into You

Zainteresiran muškarac

U nastavku kako znati da je zainteresiran i prepoznati zainteresiranog muškarca pročitajte ovdje:

Kako prepoznati da je zainteresiran za vas, a da ne pitate