19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Pametno vježbajte tijekom ljeta [ ZDRAVLJE ]

To što je ljeto i što su vrućine ne znači da trebate prestati vježbati...

Pametno vježbajte tijekom ljeta

To što je ljeto i što su vrućine ne znači da trebate prestati vježbati, no, na neke stvari ipak treba posebno obratiti pažnju kako bi od fizičke aktivnosti ipak imali više koristi nego štete:

Pijte dovoljno tekućine – više temperature znače i više znojenja, a to može uzrokovati dehidraciju, iscrpljenost te grčeve. Sa pripremom započnite sat-dva prije i popijte vode, tijekom vježbanja popijte manju količinu svaku 15-20 min. No, ne zaboravite unositi i dodatne količine vitamina.

Prije izlaska na sunce namažite se zaštitnim faktorom, zaštitite lice te obucite odgovarajuću odjeću. Izbjegavajte odjeću koja neće dopustiti vašoj koži da diše i koja će zadržavati znoj.

Dajte svom tijelu vremena da se prilagodi na vrućine. Nemojte očekivati da ćete prvi dan odmah moći izdržati koliko želite. Slušajte svoje tijelo i pravite pauze češće nego inače dok se tijelo ne prilagodi.

Ukoliko imate tu mogućnost, u danima kada su temperature previsoke vježbajte u zatvorenom kako biste izbjegli moguće probleme zbog boravka na suncu.

Plivanje je najbolji ljetni sport, pa iskoristite boravak na plaži ili bazenu za plivanje, a ne samo sunčanje.

Vezano: