29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Tri tajne zbog kojih muškarci ne otkrivaju osjećaje

Bez temeljnih razlika među ženama i muškarcima...

osjecaji

Tri tajne zbog kojih muškarci ne otkrivaju osjećaje

Bez temeljnih razlika među ženama i muškarcima veze ne bi bile tako uzbudljive. Život ne bi bio isti bez iskustva zaljubljivanja ili boli nakon prekida.  Ali ako vas ipak zanimaju uzroci različitosti ovo su tri najvažnija.

-1- Stvar je neurologije

Neki stručnjaci kažu kako postoji razlika između povezanosti desne i lijeve polutke mozga spolova, što u krajnjoj liniji rezultira time da žene mogu misliti i osjećati istovremeno, dok muškarci u pravilu razdvajaju ono što osjećaju od onoga što misle.

-2- Muškarci više paze što pričaju

Za žene općenito se kaže da „svašta brbljaju“ pa zbog toga i manja briga od muškaraca o tome što će reći. Oni općenito riječima pridaju veće značenje. Misle da će ih njihove riječi ako kažu nešto pogrešno uvući u nevolje. Budući da ljubav i osjećaje ne poznaju dovoljno misle kako je bolje držati se podalje od te tematike.

-3- Muškarci svoje osjećaje izražavaju više djelima, a manje riječima

Kada vaš relativno nov dečko planira gdje biste mogli na ljetni odmor to je njegov način da vam kaže da mu je stalo. Kada opere vaš automobil ili ga odveze mehaničaru, to je također jedan od načina… Pa umjesto da čekate riječi naučite cijeniti sitnice koje radi za vas.