19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

6 savjeta da se vaš muškarac osjeća kao muškarac

Ako imate uz sebe dečka ili supruga koji vas tretira...

6 savjeta da se vaš muškarac osjeća kao muškarac

Ako imate uz sebe dečka ili supruga koji vas tretira na pravi način, dobro se nosi s vašim PMS-om, donosi vam sladoled ako se osjećate loše, voli vas i bez šminke…  Vjerojatno se pitate što vi možete učiniti za njega, ne samo na Valentinovo, nego bilo koji drugi dan u godini?!

-1- Divite mu se

Komplimentirajte mu za stvari u kojima je dobar. Lažni komplimenti su smiješni i neće vas dovesti daleko, ključ je da se usredotočite na ono u čemu je vaš partner stvarno dobar i pokažete da to cijenite. Gledajte na pozitivne stvari u partnerovoj osobnosti, umjesto da paušalno smišljate što biste mogli pohvaliti. Ako vam je teško smisliti komplimente u trenutku, svakodnevno pravite popis. Možete upravo sad napisati tri stvari kojima se divite kod partnera, sutradan na popis dodajte još nešto. Vratite se popisu i često ga obogatite novim idejama, odnosno onim što ste zamijetili ili osvijestili.

-2- Oslonite se na njega

Dopustite mu da odradi neke stvari za vas. Pretjerana ovisnost o partneru svakako nije dobra, ali ponekad mu pokažite kako ga trebate i kako je on tu da vam olakša život.

-3- Pitajte za pomoć

Pitajte ga da vam pomogne oko neke stvari u koju se ne razumijete ili je njegovo znanje i sposobnost veća po tom pitanju.

-4- Pažljivo ga slušajte

Muškarci nisu razgovorljivi poput žena, ali kada vam nešto priča posvetite mu potpunu pažnju.

-5- Poštujte ga

Većina muškaraca kaže da bi mogli biti sa ženom koja ih ne voli, ali nikad sa ženom koja ih ne poštuje.

-6- Vjerujte mu

Nemojte provjeravati sve što vam kaže. Izgradite međusobno povjerenje i nemojte ga narušavati.

Istraživanja su pokazala da su dva krucijalna elementa svake veze naklonost i divljenje. I bez obzira imali nesuglasice često s partnerom ili se odlično slagali, sve dok partner osjeća da ste na njegovoj strani, da mu želite sve najbolje, da ga cijenite i poštujete vaša veza ima velike šanse za dugoročni uspjeh.

Najbrži test jeste li na dobrom putu možete napraviti sami. Zadajte sebi zadatak da kažete nekoliko činjenica o vašoj vezi. Ako imate 95 posto činjenica u kojima je pozitivan naglasak na partneru i vašoj vezi na dobrom ste putu. Što na pozitivniji način gledate na partnera i vaš odnos, to je manja šansa da ćete se ponašati destruktivno u vezi. Ako poštujete partnera i vaš odnos, vaše šanse za uspjeh veze su najveće.

Često se osobe u vezi usredotoče na to kako se one osjećaju u blizini partnera, da izgube iz vida kakav je njihov partner zapravo osoba van njihove veze, a to dolazi na naplatu u dugoročnim vezama. Za uspjeh veze ključno je da se osjećate dobro u vez, ali da se partneru divite i u stvarima koje se ne tiču vaše veze. Drugim riječima, kod partnera biste trebali cijeniti ne samo kako se ponaša prema vama, nego kako funkcionira općenito u svijetu, kako se odnosi prema drugima, što radi, čim se bavi u slobodno vrijeme. Sve to trebate cijeniti i poštovati.

Možda će vas iznenaditi činjenica ali parovi se ne razilaze najčešće radi prevare, nego neslaganja karaktera, a u čijoj pozadini stoji osjećaj kako nismo dovoljno cijenjeni. Također, mnogi se odlučuju na prevaru jer im se čini da im se dovoljno ne divi i da nisu cijenjeni u vlastitom domu. Ukratko uz to da je voljen, svaki partner se mora osjećati i cijenjeno. Sama ljubav nije dovoljna da održi snažnu vibru među partnerima.

Obostrano poštivanje i divljenje je lijek za svaku vezu, a posebno za zrelu ljubav. To nije nešto što se događa slučajno, nego je nešto što treba kultivirati i razvijati.