29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Zaštitite se od uredskih tračeva [ KARIJERA ]

Zaštitite se od uredskih tračeva

Ukoliko ste žrtva uredskih tračeva to vam može znatno smanjiti produktivnost, jer će vam konstantno odvlačiti pozornost od posla. Upornim pokušavanjem dokazivanja suprotnog, trošite previše energije, a to vas može koštati i posla. Ako netko u uredu priča uokolo kako ste na posao došli preko šefovog kreveta, mogli biste u nastojanju da pokažete kako to nije istina početi izbjegavati šefa, razgovore s njim, ili ga zajedno s kolegama ogovarati.

Najbolje rješenje za uredske tračeve, ukoliko su neistiniti, je ignoriranje. Zadržite svoj dobar odnos sa šefom unatoč glasinama, a pravite se da ne vidite i ne čujete šuškanje iza leđa. S vremenom će ono i prestati, kada vas kolege upoznaju ili kada im dođe nova zanimljivija meta.

Ukoliko znate osobu koja ih širi pokušajte s njom razgovarati u četiri oka, pozovite na kavu i otvoreno pitajte zašto priča neistine. Ipak, ovo ne vrijedi ukoliko znate da se radi o beskrupuloznoj osobi. Jer će takvi i nakon toga nastaviti, ali s još nižim udarcima. Vi se nikad nećete moći spustiti toliko nisko koliko oni mogu biti zlobni. U ovakvim situacijama najbolje je potpuno zanemariti trač jer vjerojatno i ostale kolege poznaju dovoljno tu osobu i njene namjere, a s njim razgovaraju samo iz pristojnosti ili dosade.

Druga situacija je ukoliko su glasine istinite. Tada ih ne možete nikako spriječiti, ali ih možete prihvatiti. U takvim situacijama najbitnije je ostati dosljedan i ni slučajno dvoličan. Nikad se ne upuštajte u zajedničke tračeve drugih kolega i ne pokušavajte tvrditi da su tračevi o vama laž. Tako ćete izgubiti i ono malo naklonosti što imate. Pokušajte ne upuštati se u rasprave o sličnim temama i ne ogovarajte nikad druge zbog sličnih postupaka. Gore od šefova ljubavnica je biti licemjerka. Ali ne uvjeravajte ni druge kako je to što radite potpuno ispravno ili kako je to jedini način. Svi oni rade u tom poduzeću i sigurno nisu svi došli preko kreveta. Tako ćete ispasti još i glupi.

Opširnije o temi:

Kako se ponašati u uredu [ KARIJERA ]